Accidental twinning! 

Een hele poos geleden kreeg ik van Sophie van Den Depot een stofje om iets uit te maken. Ze had er een haat/liefde verhouding mee maar vond het toch zo’n schoon stofje! Ik zag er direct een bomberjacket in voor Vos. Dus ik nam het mee en begon er traag maar gestaag aan.

Een bomberjacket is op zich niet zo moeilijk te maken maar een eerste keer is bij mij dikwijls klungelen en al zeker als je een patroon dat niet gevoerd is toch wil voeren. Het stofje is net wat te dun om alleen te gebruiken, waarschijnlijk vandaar ook Sophie haar haat/liefde verhouding  ;-). 

Het is de bomberjacket uit een Knippie en is er voor de allerkleinste tot de grotere tieners. Een heel geringe uitleg bij het patroon zorgde ervoor dat ik er maar niet verder aan deed. Totdat ik op een fijne naaidag in Genk de jacket eindelijk afwerkte! Hoeraaaaaa! 

Hij staat er super mee alleen moet ik volgende keer twee maten verlengen ipv één. Knippie tailleert blijkbaar ruim maar kort. 

Niet zo lang geleden was daar ook deze supervrouw die een patroontje lanceerde. Ik zat mee in de testfase maar had mijn tijd toch fout ingeschat en beloofde haar een leuke twinning blogspot. Want wat bleek,  ik had net voldoende stof over om nog een Skippy skirt te maken voor de zus! 

Ik maakte de versie met verborgen zak en hier is het stofje eigenlijk ideaal voor zonder dat ik moet dubbelen! Een klein beetje see-through maar helemaal niet opvallend. En oh wat is ze er blij mee!

De zak maakte ik wel in een te zwaar stofje want het hangt een beetje af en toe. Maar het is een superpatroontje van Marie-Paule en snel klaar en heeft weinig stof nodig. Voor de naaisters onder ons die niks kunnen weggooien, mogelijkheden genoeg met de Skippy skirt! 

Ze is er heel blij mee en ik ook natuurlijk want we hebben er dus samen even voor gezorgd dat beide kids aangekleed zijn en in stijl naar school kunnen! 

Advertenties

5 gedachtes over “Accidental twinning! 

  1. SewBel zegt:

    Prachtig x 2! Jouw relaas over het maken van je eerste bomberjack… Daar herken ik zoveel in! Ik kocht die knippie in juni net omwille van dat bomberjack patroon. Mijn eerste Jack wou ik,ook voeren. Niet simpel he?! Ik herinner me dat ik wel wat met de hand moest naaien aan de binnenkant. Wel een heel mooi resultaat, en idem voor het rokje hoor!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s