Een kleine meid met smaak!

Ik mocht nog eens een babycadeau/kraamcadeau maken!
Ik maak dat heel graag en heb ondertussen ook al een ruime keuze uit patroontjes en/of hebbedingen waar ik uit kan kiezen.
Ditmaal was het een kraamcadeau op aanvraag (af en toe gebeurt dit wel eens 😉) en we zochten naar stof die bij het kaartje paste.

  

De kleuren zalm/lichtroze, muntgroen en wit met geometrische figuren doen bij jullie ongetwijfeld ook wel wat stofjes oplichten in je hoofd (de addicts die we zijn)… Ik dacht direct Art Gallery, altijd heel modieuze kleuren met leuke geometrische patroontjes, ideaal dus!

Ik mocht vrij lang zoeken want ze waren van vorige collecties en ik had ze ook graag bij dezelfde webwinkel besteld…maar waar zou ik ze nog vinden?

Gelukkig was daar Bellelien to the rescue! zij had nog wat Art gallery liggen van de vorige collectie en de nieuwere had ze ook dus 2 vliegen in 1 klap!

Ik maakte een kruippakje (van Kiind) uit de mojave tricot en een Janneke (van Sisko by mieke) uit de Arizona katoen.

wpid-20150826_104645.jpgIk werkte Janneke af met een biais aan de zoom wat echt zo simpel en leuk is! ik koos ook voor een halve voering (alleen bovenaan) ook al zal ze het tegen de winter pas kunnen aandoen maar ik vind dat niet nodig bij een baby, ze zitten sowieso lekker ingeduffeld altijd!

wpid-20150826_104716.jpgHet kruippakje kreeg metalen sluitingkjes in plaats van kamsnaps waar ik het eigenlijk mee gehad heb en zeker na het gebruik van deze metalen! Mooi, eenvoudig en geen haat/liefde verhouding meer…just love :-)!
Ik heb me ook suf gezocht naar het juiste roze/oranje getinte in de stof om als boordstof te gebruiken maar echt nergens de juiste kleur gevonden. Als jij de juiste hebt gevonden laat het me aub weten want ik heb nog meerdere stofjes om dit mee te combineren!

Omdat ik niet van verspilling hou (en al zeker niet op bestelling) maakte ik nog wat extra’s, zoals een slab, zeverslab en tuutlint (dat nog altijd niet op punt staat qua patroontje) en uit het laatste stukje haalde ik zelfs nog een Dalton broekje (LMV)!

wpid-20150826_104614.jpgwpid-20150826_104625.jpgwpid-20150826_104532.jpg

Het kraagjes idee bij het slabbetje haalde ik van pinterest maar het heeft nog wat verfijning nodig, misschien wat groter maken?

wpid-20150826_104556.jpg
Ik maakte ook nog een cadeautje van mezelf (het is de zus van een heel goede vriendin dus die verdient nog wel een extraatje!) en maakte de 2 kleinste maatjes van de babylegging van Emma en Mona (gratis patroontje) met 2 bijpassende zeverslabjes.

wpid-20150826_105131.jpg

Een Froy en Dind restje dat ik eerder gebruikte voor een kleedje voor mezelf (die blogpost moet nog altijd komen!) en een mooi muntgroen tricotje van bij stof op zolder (geweldige winkel met ruime keuze!)

wpid-20150826_105011.jpg

Het broekje is echt een aanrader om te maken met een heel leuk resultaat en ideaal om restjes een tweede leven te geven.

Als laatste geef ik nog een sneak peak van een heel belangrijke, soon to be blogpost over een Belgisch huwelijk voor een huwelijk!wpid-20150901_181412.jpg

Advertenties

6 gedachtes over “Een kleine meid met smaak!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s