Ileana gaat naar Hongarije!

ondertussen is het bekend dat Compagnie M een nieuw patroon uit heeft, Ileana. Misschien moet ik het niet meer vertellen maar ik doe het toch: het is een patroontje met heel veel opties!

Ik mocht ook testen maar deed dit in Hongarije…het printen van het patroon gebeurde ook daar en ‘amai’ wat was dat! Ik heb daar met handen en voeten uitgelegd wat ik wou om dan met een verkeerde schaal thuis te komen.  Bij de tweede poging gebruikte ik buiten mijn handen en voeten ook een vertaler (hoera!) maar algauw bleek dat de juiste schaal vinden niet zo makkelijk was in Hongarije…ik moest het pdf bestand veranderen (ging natuurlijk niet) ik moest het naar een andere printer sturen en ondertussen stonden we daar al met 4 Hongaren om mij te helpen.  Uiteindelijk lukte het en ik betaalde veel te veel voor de afdruk maar deed het graag want ik was geholpen en ik kon eindelijk ook aan mijn Ileana beginnen!


Ik had een heel mooi stofje gekocht bij Ateljee P in Geel en had op goed geluk wat bijpassende dingen meegegraaid bij het vertrek naar Hongarije.


Het is waar, het patroon is zalig oneindig maar bevat ook opties die je snel kan maken.  Mijn 2 versies zaten heel vlug in elkaar en ik vind ze de dochter heel mooi staan! Het is ook haar eerste cirkelrok en sinds kort kan ze echt draaien dus het plezier spat er hier van af (tussen de terrible two buien door)!


De eerste versie is de Hongarije versie en eigenlijk wat te warm voor daar (38°) vandaar ook de zweterige dochter. Ik maakte het gewone bovenstuk met kapmouwtjes en een vals knopenpad. De kraag is een ronde peterpan kraag en ik werkte hier met een cirkelrok. Dit was mijn eerste cirkelrok en zag pas na het knippen dat het stofpatroontje dan schuin zou vallen, alweer bijgeleerd! Ik deed ook een poging om het patroon te laten doorlopen achteraan maar er ging blijkbaar toch iets mis, desalnietemin een heel mooie Ileana!  

De tweede versie is er eentje die ik per se nog in elkaar wou flansen voordat ik erover zou bloggen.  Ik wou ook graag de raglanversie proberen, vandaar nog een Ileana! Deze keer met de driehoekige peter pan kraag en lang knopenpad en een halve cirkelrok wat eigenlijk al wel genoeg cirkel is voor de dochter.

Bij de eerste versie heb ik nog wat groeimarge overgehouden, voor de tweede versie besloot ik dat niet te doen.  Ik heb volgens de beschreven methode in de handleiding het bovenlijfje ingenomen. Omdat ik het vrij veel heb ingenomen, denk ik dat de volgende keer het kleinste bovenstuk (80) beter zal passen.  Ik verkortte het bovenstuk ook 2 centimeters omdat het rokgedeelte zo beter past voor de dochter.

Enkel de knopjes moet ik nog vinden, de juiste liggen hier niet in de kast en het moeten wel de juiste zijn! Bij Ateljee P zal ik er hopelijk vinden, er staat daar een supermooie kast vol schuifjes met knopen in, heaven m.a.w.!

Ik vond het een super leuke ervaring om te testen en vind dit Compagnie M patroon tot dusver wel het leukst om te maken, de opties en de uitstraling zorgen ervoor dat je oneindig veel verschillende jurkjes kan maken! We like!

Als je het patroontje wil kopen (wat ik zeker aanraad) krijg je met de code ILEANA10 ook nog eens 10% korting, zowel op de papieren versie als de pdf versie. DOEN!

Advertenties

8 gedachtes over “Ileana gaat naar Hongarije!

  • sofiemeerschaege zegt:

   Merci merci! De zomervakantie is al goed geweest voor mijn naaimachine! En ik heb hier nog zo’n pareltje stof liggen voor ik weet nog niet wat…
   Gisteren de tweede nog gemaakt met de kids in huis dus het is een ideaal patroon! Any place, any time 😉

   Like

 1. Petra zegt:

  Maar kijk hoe geweldig je dochter staat te blinken! Ik vind het nog steeds een grappig idee dat de naaimachine mee op verlof ging…😄 en de jurkjes zijn super mooi geworden. Ik bestelde de patroontjes ook en ga er na mijn verlof wel eens aan beginnen. Gr

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s