Bloginhaalmanoeuvre part 1

Het is al even geleden dat ik wat rond naaien heb geblogd, niet dat ik niet meer heb genaaid, integendeel! Ik ben er weer vollenbak voor aan het gaan…alleen gebruik ik dan die extra tijd niet om te bloggen maar om te naaien.

Maar bon, ik zorg ervoor dat ik de boost (zowel die van het naaien als die van het bloggen) blijf vasthouden om toch wat aan paginavulling te kunnen doen op dit arm blogje hier, het is wat verwaarloosd…

Ik heb dus heel wat gemaakt de afgelopen weken en vandaag toon ik daar 2 stuks uit! Een eerste Louisa van Compagnie M voor mijn dochter en een geboortesetje voor mijn uberschattig metekindje (yes, I am a proud godmother from now on!)

Op naar de Louisa! 

Het stofje komt van de stoffenstraat en was een teststofje, ik vond het aanvankelijk heel stoer en leuk zo wat graffiti minded maar eens het kleedje af was kon het mij niet meer bekoren, ik vond de stof niet meer mooi…de Louisa was goed gelukt maar ik vond het niet wauw. Daarbovenop paste mijn bijna 2 jarige niet in de 18 maanden en ik was dubbel gefrustreerd! Ik gebruik niet graag patronen als ik die nog heel veel moet aanpassen aan mijn model, dan teken ik het liever zelf (van een bestaand jurkje over meestal, ik ben (nog) geen ontwerptalent (alhoewel ik dat wel graag zou zijn)). Even tussendoor…als je in je haakjes nog eens haakjes gebruikt, gebruik je dan dubbele haakjes op het einde zoals ik net deed of is dit niet echt taalkundig correct? Ik weet zo’n dingen nu eenmaal gewoon graag.

Gelukkig kan je er bij een bijna 2 jarige van uit gaan dat ze groeien, oef! Opeens paste de dochter in het kleedje! De stof is nog altijd niet mijn favoriet maar ik vind het haar wel leuk staan! Ik nam de moeite om foto’s te trekken met model (jaja blogje, ik doe mn best!) dus laat ik u even mee genieten van mijn schatje!

   
U ziet het goed, de verbouwingen zijn nog altijd niet gedaan, prioriteiten en zo…maar ze kan al wel een beetje poseren, dat heeft ze absoluut niet van haar mama!

  

Met blote beentjes staat het nog mooier maar ik vind het nog niet warm genoeg daarvoor ( ik heb geen zin om weer te beginnen aerosollen en puffen )

  
De broer staat er ook bij op in een zelfgemaakte trui van een tijdje terug en ik zie nu dat hij duidelijk ook een groeispurt heeft gekregen. Dat ruikt naar een kaptruimarathon!

 
 

Het geboortesetje voor mijn metekind (Marcel heet de schattigaard btw) is iets wat ik al een aantal keren maakte voor vrienden. Het bestaat meestal uit een dekentje, slab, zeverdoekje en een tutlint. Dat tutlint kost me te veel tijd en ik heb nood aan een nieuwe werkwijze dus totdat ik die gevonden heb maak ik ze niet meer. Ter vervanging werd het dan het Daltonbroekje uit La Maison Victor, over dit patroon kan ik ook al een boek schrijven aangezien ik ze al eens in sweaterstof maakte voor de kids om mee te nemen op skireis maar in die stof en voor die leeftijd zijn het echt geen flatterende broekjes! ik heb ze toen 2 maten verkleint, de lengte behouden en wat aanpassingen gedaan aan de poep en ze vallen al wat beter mee…
Soit, in katoen had ik ze nog niet gemaakt en zo een baby ligt voornamelijk dus ik dacht dat zoiets wel beter zou staan dan bij mijn bijna tweejarige rakkers! Ik wacht nog vol spanning op de aan foto, fingers crossed dat het past en mooi staat!
Ik heb dit setje op een dag in elkaar gestoken, jaja, snel én mooi afgewerkt (net die dag dergelijke discussie op bepaalde facebookfora) en werkte met wafelkatoen omdat het in de zomer toch wat warmer is. De stofjes komen van de stoffenstraat en de wasbeer is er eentje van Michael Miller (eerste keer MM gebruikt!)
De foto’s zijn nog vlug in het ziekenhuis genomen want het setje was net af voordat we vertrokken op kraambezoek!

    
  

    

Hopelijk zijn jullie het lezen en kijken nog niet beu (het is toch al een lang blogstukje, dat heb je natuurlijk als je dat vaak overslaat en liever doornaait) want ik moest de volgende dag nog iets maken voor de lieve Marcel! Ik probeerde eindelijk het Kiind kruippak patroontje en amai, dat was gemakkelijk! Vandaar ook direct 2 gemaakt en mocht er iemand geïnteresserd zijn in een fototutorial (als die al niet bestaat) laat maar weten en ik maak er eentje!

   
      

een aantal maanden voor de geboorte had ik al een hoodie gemaakt voor Marcel, vanwege too cute! Gratis patroon van Brindille & Twig en heel leuk en simpel om te maken, het valt ook heel goed op maat en ze beginnen vanaf 0-3 maanden wat wel eens leuk is!

Dit was dus part 1, part 2 komt zo vlug mogelijk en involves een Lotta en een Tinny!

Advertenties

4 gedachtes over “Bloginhaalmanoeuvre part 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s